Vieraskynä: Matka joogaopettajaksi toi uuden ammatin lisäksi viisautta ja ymmärrystä itseäni kohtaan

”Ja sitten lankussa ollessasi, voit lähteä samalla liikuttamaan käsiäsi. Sormet osoittavat sivulle, nyt eteen, ja taas sivulle. Jatka oman hengityksen tahdissa, pidä vatsa tiukkana, ja muistathan hymyillä itsellesi.” 

Muistan elävästi ensimmäisen tapaamisen elämäni yhden tärkeimmän joogaopettajan kanssa: olin Helsingissä sijaitsevassa joogakoulu Shantissa hatha-joogatunnilla, ja ryhmän edessä lankutti iloinen ja nauravainen Kaisa. Olin aivan myyty raskaalla ja hikisellä hetkellä vallinneesta ilosta ja auringosta.

Jonkin ajan kuluttua huomasin, että Kaisa on järjestämässä joogaopettajakoulutusta. Ymmärsin, että nyt oli aika lähteä toteuttamaan omaa unelmaa ja tehdä heikkouksista vahvuuksia. 

Päätös oli yksi elämäni parhaimmista, sillä juuri Kaisan taitavassa ohjauksessa pääsin rakentamaan itselleni sopivan tyylin olla asanoissa. Olin aivan liian pitkään roikkunut ajatuksessa  ”en minä voi, kun mulla on tämä nivelrikko”. 

Heartful Yoga-opettajakoulutuksen viikonloput olivat täynnä iloa, lämpöä, rakkautta ja luottamusta.   Kuva: Anu Niiranen

Heartful Yoga-opettajakoulutuksen viikonloput olivat täynnä iloa, lämpöä, rakkautta ja luottamusta. Kuva: Anu Niiranen

Löysin itselleni sopivan tyylin ja tavan liittää jooga jokapäiväiseen elämääni, ja huomasin, miten paljon rakastan myös joogan opettamista.  Opettaminen itsessään on aina ollut minulle helppoa, opettaja kun olen ollut muutenkin viimeiset 18 vuotta. Nyt joogan myötä opettajuuteni tuntui heräävän uudelleen eloon. 

Jokainen opettajakoulutuksen viikonloppu oli teemoitettu ja jokaisella teemalla oli oma asiantuntijaluennoitsija. Opiskelimme mm. anatomiaa, kiinalaista lääketiedettä, chakroja, meridiaaneja, joogatunnin rakennetta, yrittäjyyttä ja markkinointia, itse opettamista ja mikä parasta, saimme joogata niin paljon kuin sielu sieti.  

Löysin koulutuksen kautta uutta perspektiiviä omaan joogaharjoitukseen sekä toisen ammatin. 

Ryhmähenki ryhmän kesken oli ihana ja lämmin. Kokkasimme viikonloppuisin yhdessä kasvislounaan ja jaoimme reseptit toisillemme. 

Sain joogaopettajamatkaltani mukaan useita hienoja uusia ystäviä, lukemattoman määrän uusia ruokareseptejä sekä viisautta ja ymmärrystä itseäni kohtaan. 

How to change the world by inspiring others with sun, wind and waves?

Tällä hetkellä olen onnistunut yhdistämään joogan omaan päivätyöhöni, Suomen ammattitaitomaajoukkueen valmennukseen. Olen myös vetänyt niveljoogaa Nivelyhdistyksen jäsenille, sydämellistä hathaa eri organisaatioiden työntekijöille, ruuhkavuosissa kipuileville ja lisäksi voimajoogaa surffareille Kap Verdellä.  

Kuva: Maaretta Tukiainen, Hyvän Mielen Kortit.

Kuva: Maaretta Tukiainen, Hyvän Mielen Kortit.

Olen päässyt toteuttamaan omaa koulutuksen aikana luomaa missiota: I want to change the world by inspiring others with sun, wind and waves. 

Koskaan ei tiedä, mitä kaikkea tulevaisuus vielä tuokaan tullessaan - muistaa vain pitää mielen uteliaana ja avoinna.
 

Teija Ripattila, Heartful Yoga-joogaopettajakoulutus 2017